Top 40 legtöbb szavazattal rendelkező link > India - wyw.hu

Tartalom:

india.wyw.hu

Indiaház
Indiaház
http://www.indiahaz.hu/

„Ismerni az embert annyi, mint ismerni Istent. Ismerni az Istent annyi, mint ismerni az embert. A világegyetem tanulmányozása annyi, mint tanulni úgy az Istent, mint az embert, mivel a világegyetem az Isteni Gondolat kifejeződése és a világegyetem visszatükröződött az emberben. Ha az én szabaddá akar válni, ismeretre van szüksége önmaga megismerésére, úgy amilyen a maga mivoltában.”

www.indiahaz.hu
Időtlen történelem
Időtlen történelem
http://www.tattva.hu/index.php?tattva=cikk&id=12

Aşţa Sakhī devī dāsī (Szabó Csilla): Időtlen történelem - avagy a purāņikus idő.

www.tattva.hu
VegaFOOD Magyarország
VegaFOOD Magyarország
http://www.vegafood.hu/

Az indiai ízvilág hűen tükrözi a szubkontinens gazdag fűszerezését. Az egzotikus ízeket kedvelőknek nagy segítséget nyújt, egy varázslatos élmény megszerzéséhez. A Karmafree logo fémjelzi az erőszakmentes tápanyagok használatát.

www.vegafood.hu
Rosta Erzsébet: Vegetáriánus konyha
Rosta Erzsébet: Vegetáriánus konyha
http://mek.oszk.hu/00100/00134/00134.htm

Az indiai konyha sokszínűsége ellenére nem sok szakácskönyv forog kézen.

mek.oszk.hu
Étkezés
Étkezés
http://www.erzsebetrosta.hu/index.php/Etkezesi-szokasok-Indiaban.html

Az indiai háziasszonyok naponta háromszor főznek, mivel az előző étkezésből megmaradt, állott ételt nem szolgálják fel. A készételt azonnal, frissiben tálalják. A menük általában 3-4 fogásból állnak, figyelve arra, hogy az ételekben a különféle színek, aromák, illatok, ízek, formák harmonizáljanak egymással, a cél ugyanis az, hogy az evés az ember összes érzékszervének nyújtson élvezetet.

www.erzsebetrosta.hu
Galamb Gábor: India
Galamb Gábor: India
http://www.konyv-konyvek.hu/india_galamb_gabor

Galamb Gábor szórakoztató kötetében olvasmányos stílusban mutatja be ezt a mesés, keleti, egzotikus úticélt. Személyes hangvételben taglalja Indiát és az általa meglátogatott, csodálatos látnivalóit, mégpedig úgy, hogy miként utazhatunk – az általa személyesen is kipróbált módon - utazási irodák bevonása nélkül, saját szervezésünkben.

www.konyv-konyvek.hu
Jóga és meditáció
Jóga és meditáció
http://www.jogameditacio.hu/

Egyszerű meditációs technikákat fogsz itt találni, ami garantáltan jól fog esni a munkával és a stresszel töltött hétköznapjaidban. Megfigyelheted, hogy a kundalini miképpen csempészi életedbe a békét és a derűt.

www.jogameditacio.hu
A Romák valódi eredete
A Romák valódi eredete
http://www.imninalu.net/Romagyar.htm

A cigányságnak, ennek az összes európai államban megtalálható népnek az eredetével kapcsolatban az idők folyamán a legkülönbözőbb legendák születtek. Nevezték őket Gypsy-knek, Gitanos-nak, Cigánynak, holott valódi nevük Roma

www.imninalu.net
Ismerős szavak
Ismerős szavak
http://jeindia.hu/index.php/docs/467

Az előző cikk folytatásaként most néhány olyan szót sorolok fel, amelyek a cigány nyelvekből a magyar szlengbe is bekerültek, vagy például zenekarok nevéből ismerősek sok magyar számára. Ma már általánosan elfogadott nézet, hogy a cigány nép őse Indiából vándorolt Európába, és ennek legfontosabb bizonyítékai közé tartozik a nyelvi rokonság.

jeindia.hu
Indiai ételek a Jólkifőztem.hu-tól
Indiai ételek a Jólkifőztem.hu-tól
http://www.jolkifoztem.hu/receptek/kereses?tag_ids[]=1119

Indiai ételek a Jólkifőztem.hu-tól. Válogatott receptek a Knorr séfjeinek az ajánlásával: Currys csirke, csirke tikka, édes-csípős rizs....és még sok más különleges indiai receptek.

www.jolkifoztem.hu
Utasbiztosítás Indiába is
Utasbiztosítás Indiába is
http://www.exactor.hu/szemelybiztositasok/utasbiztositas

A távoli idegen ország meglátogatása sok élménnyel gazdagíthatja az utazót. Gyönyörű látnivalók, a megszokottól teljesen különböző környezet. Ennek azonban lehetnek hátulütői is. A megszokottól eltérő közlekedés, más higiénia sok sok egészségügyi gondot okozhatnak a turistának, aki felkészületlen. Egy utasbiztosítás, bármilyen jellegű probléma adódjon segítséget nyújt. Segítséget nyújt, amikor kórházba kerül, vagy csak kisebb problémával orvoshoz kell fordulnia, segít, ha eltűnt poggyásza vagy egyéb értékei. Az Exactor Kft által kínált utasbiztosítás széles spektrumú szolgáltatást kínál az Indiát meglátogatni kívánó világjáróknak is

www.exactor.hu
Amit a vegetárizmusról tudni kell
Amit a vegetárizmusról tudni kell
http://www.bezdan-online.com/a/index.php/content/view/1879/31/

Az ahimszá - a nem ártás - az erőszaknélküliség elvét jelenti, amely szerint nem szabad kárt, fájdalmat okozni az élőlényeknek. Ez nemcsak az emberekre vonatkozik, hanem a növényekre, a rovarokra és az állatokra is. Az embernek meg kell próbálnia a lehető legkevesebb erőszakkal élnie, s egyetlen élőlényt sem szabad megsebesítenie vagy elpusztítania, ha nem feltétlenül szükséges. Ez az alapelv kiterjed a szavakkal okozott szenvedések elkerülésére is. Az indiai emberek nagy része éppen ezért vegetárius vagy legalábbis előnyben részesíti a hús nélküli táplálékot, amelyhez nincs szükség állatok elpusztítására. E felfogás hívei (kb. a világ népességének egyharmada) igyekeznek gondolkodásmódjukat, tevékenységüket, munkájukat úgy alakítani, hogy a lehető legkevesebb fájdalmat és kárt okozzák élő és élettelen környezetüknek.

www.bezdan-online.com
Ájurvéda
Ájurvéda
http://www.informed.hu/eletmod/wellness/ayur

Ájurvéda terápia InforMed orvosi, egészségügyi, életmód és wellness portál.

www.informed.hu
Ájurvéda: mindent tud a testről
Ájurvéda: mindent tud a testről
http://www.origo.hu/noilapozo/szepseg/20050419ajurveda.html

India ősi kultúrája csiszolta, fejlesztette évezredeken át az ájurvédikus gyógyászati tanokat, melyek napjainkra átlépték szülőhazájuk határait, és elterjedtek az egész világon. Az egész embert egységként kezelő holisztikus szemlélet az akadémikus orvoslás mellett egyre nagyobb teret nyer. Az ájurvéda tanításait nem csak egészségünk megőrzésében, de a szépségápolásban is hasznosíthatjuk.

www.origo.hu
Az ájurvéda útvesztői
Az ájurvéda útvesztői
http://www.pestiest.hu/cikk/41638/az_ajurveda_utvesztoi

Az ájurvéda gyógyászat India klasszikus orvostudománya, amelynek hatékonyságát az idő tesztelte le. A szanszkrit kifejezés, ájurvéda, magyarul életről szóló tudományt jelent (ájusz = élet, véda = tudomány)

www.pestiest.hu
Mi is az ájurvéda?
Mi is az ájurvéda?
http://go4info.hu/cikk/go4info.php/2070

Az ájurvéda kifejezés jelentése: "az élet tudománya".India ősi szanszkrit nyelvű írásai, a Védák nemcsak a filozófia kérdéseit taglalják,hanem abban is segítenek,hogy egész életünkön át megőrizhessük az egészségünket és harmóniánkat.

go4info.hu
Gyógyír
Gyógyír
http://www.harmonet.hu/cikk.php?rovat=245&alrovat=249&cikkid=14351

Ízületi problémák, túlsúlyosság, anyagcserezavarok vagy hajhullás: az ajurvéda komplex orvosi tudomány, mely számtalan egészségügyi problémára kínálhat ...

www.harmonet.hu
Maharishi Ajur-Véda
Maharishi Ajur-Véda
http://www.tminfo.hu/ajurveda/

Betegségmentes társadalom létrehozása egy megelõzésközpontú gyógyászati-egészséggondozási tudomány által.

www.tminfo.hu
Ayurveda / Ájurvéda / gyógyászat
Ayurveda / Ájurvéda / gyógyászat
http://www.shp.hu/hpc/web.php?azonosito=naturagyogynoveny&oldalkod=1160742040

Az Ayurveda gyógyászat hazánkban egyre népszerűbbé válik miután az emberek tapasztalják, hogy a betegségek tüneti kezelése a hagyományos orvoslás ( gyógyszerek, antibiotikumok) alapján csak ideiglenes kezelés, a valódi ok feltárása nélkül újra – és újra visszatérő, egyre súlyosabb problémákat okoz.

www.shp.hu
Andhra Pradesh
Andhra Pradesh
http://en.wikipedia.org/wiki/Andhra_Pradesh

Andhra Pradesh (Telugu: ఆంధ్ర ప్రదేశ్) (Urdu: آندھرا پردیش) (pronunciation (help·info)) or AP, the "Rice Bowl of India", is a state in southern India. It lies between 12°41' and 22°N latitude and 77° and 84°40'E longitude, and is bordered by Maharashtra, Chhattisgarh and Orissa in the north, the Bay of Bengal in the East, Tamil Nadu to the south and Karnataka to the west. Andhra Pradesh is the 4th largest state in India by area and population. It is the largest and most populous state in Southern India. Two major rivers, the Godavari and the Krishna run across the state. Historically this land was known as Andhraapatha, Andhra Desa, Andhraavani, Andhra mandalamu, Andhra vishaya etc.

en.wikipedia.org
Bihar
Bihar
http://bihar.8m.com/

The Word "Bihar" has been coined from "Vihara" meaning Buddhist monastries. At one time in the epoch of history these "viharas" were all strewn over the landscape of Bihar, around villages and cities alike.

bihar.8m.com
Ayurvédikus szolgáltatások és felnőttképzés
Ayurvédikus szolgáltatások és felnőttképzés
http://ayurvedia.hu

Ayurvédikus masszázsokkal széles kínálatával várok minden kedves pihenni és gyógyulni vágyó embert! Szolgáltatásaim közé nem csak a masszázs tartozik, hanem Ayurvédikus felnőtt- és szakképzések: ayurvédikus masszázsoktatások (30 ill. 60 órában), Ayurvédikus babamasszázs oktatás kismamáknak, ayurvédikus babamasszőr képzések. Várok minden Ayurvéda iránt érdeklődőt szeretettel!

ayurvedia.hu
Chandigarh
Chandigarh
http://chandigarh.nic.in/

The Chandigarh experiment with it's modern urbanism has proved to be a harbinger of change, ushering India into a new World of planned growth. It's underlying theme of "Sun, Space and Verdure" has been a bold experiment in City Planning. The moral and social commitment of the city to improve living conditions of it's subject has ensured a venerable status for it in the annals of Indian Urban Planning. It is a vibrant city today glowing in it's rich heritage, yet marching on towards future, taking adversities in it's strides in a confident way.

chandigarh.nic.in
Gujarat
Gujarat
http://en.wikipedia.org/wiki/Gujarat

Gujarat borders Pakistan to the north west and the state of Rajasthan to the north and northeast, Madhya Pradesh to the east, Maharashtra and the Union ...

en.wikipedia.org
Himachal Pradesh
Himachal Pradesh
http://himachal.nic.in/welcome.asp

The state government website. Information on the state, history, tourism, and links.

himachal.nic.in
Jammu and Kashmir
Jammu and Kashmir
http://jammukashmir.nic.in/

The Official Website of Jammu and Kashmir Government, India. The site gives details of the history, the culture and lifestyle of people of Jammu and Kashmir ...

jammukashmir.nic.in
Rajasthan
Rajasthan
http://en.wikipedia.org/wiki/Rajasthan

Rājasthān (Devanāgarī: राजस्थान, IPA: [raːdʒəst̪ʰaːn]) pronunciation (help·info) is the largest state of the Republic of India in terms of area. It encompasses most of the area of the large, inhospitable Great Indian Desert (Thar Desert), which has an edge paralleling the Sutlej-Indus river valley along its border with Pakistan. The region borders Pakistan to the west, Gujarat to the southwest, Madhya Pradesh to the southeast, Uttar Pradesh and Haryana to the northeast and Punjab to the north. Rajasthan covers an area of 342,239 km² (about the size of Germany).

en.wikipedia.org
Tamil Nadu
Tamil Nadu
http://en.wikipedia.org/wiki/Tamil_Nadu

Tamil Nadu (Tamil: தமிழ்நாடு, pronunciation (help·info) English: Country of the Tamils, IPA: [t̪ɐmɨɻ n̪aːɽɯ]) is one of the 28 states of India. It lies on the eastern coast of the southern Indian Peninsula bordered by Puducherry (Pondicherry), Kerala, Karnataka and Andhra Pradesh. It is bound by the Eastern Ghats in the north, the Nilgiri, the Anamalai Hills, and Palakkad on the west, Bay of Bengal in the east, Gulf of Mannar, Palk Strait in the south east and Indian Ocean in the south. It is the eleventh largest state in India by area (about the size of Greece) and the sixth most populous state.

en.wikipedia.org
Uttar Pradesh
Uttar Pradesh
http://www.upgov.nic.in/

Official site with information about the activities, departments and profile of the state.

www.upgov.nic.in
Totti India-Blogja
Totti India-Blogja
http://totti.freeblog.hu/

Totti India-Blogja. Indiai utazásról szóló blog ...

totti.freeblog.hu
Autóriksa
Autóriksa
http://www.autoriksa.hu/

A világ legbizarabb motorsport versenyét az INDIANARC-ot 2006 augusztusában rendezték meg dél Indiában. A verseny ezer kilométeres távját 7 nap alatt kellett teljesíteni autoriksákkal. Ez a három kerekű jármű félig borított keresztezése az autónak és a motorkerékpárnak.

www.autoriksa.hu
Himalájai zarándoklat
Himalájai zarándoklat
http://www.b612.hu/india_klub.html

Leveles Zoltán hindu szerzetes az év nagy részét Indiában tölti. Az előadó Indiában tett szerzetesi fogadalmat nyolc évvel ezelőtt. A mesésen tavaszodó Himaláján töltött napjain hindu és buddhista zarándokhelyeket keresett fel.

www.b612.hu
Fél év Indiában
Fél év Indiában
http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/fel_ev_indiaban_kulturtorteneti_utibesz ...

Szeged - A Szeged környéki, balástyai tanyavilágban fekvő hindu kolostor szerzetese fél évet töltött Indiában. Az indiai útibeszámoló február 21-én 19 órától a szegedi B-612 Kulturális Műhelyben kerül megszervezésre.

www.delmagyar.hu
TúlÉletjelek Ázsiából
TúlÉletjelek Ázsiából
http://mangifera-indica.blogspot.com/

Már Pokharában készülődünk épp a Yetivel való találkozásra ...

mangifera-indica.blogspot.com
Strandpapucsban
Strandpapucsban
http://www.harmonet.hu/cikk.php?rovat=63&alrovat=67&cikkid=14405

Stranpapucsban Indiában : kísérd el te is világutazónkat!

www.harmonet.hu
Útikalauz
Útikalauz
http://www.utikalauz.hu/india/

Zimányi Anikó: Delhi, Jaipur, Agra, Varanaszi, Calcutta... szóval India Néhány finom ecsetvonás egy óriási országról - látványos képekkel.

www.utikalauz.hu
A Paradicsom kapuja
A Paradicsom kapuja
http://www.indianpiggy.blogspot.com/

Imádott Nepalunkat elhagyva ismet Indiaba vezet utunk. Kathmandubol, Delhin keresztül, Leh-be repüluük. Leh Ladakh tartomány fővarosa, Ladakh pedig Jammu es Kashmir allam része.

www.indianpiggy.blogspot.com
Brahmanizmus
Brahmanizmus
http://www.kislexikon.hu/brahmanizmus_a.html

Indiai vallás. Létrejötte a kasztrendszer kialakulásával kapcsolatos. Istenháromságon alapul; Brahma a teremtő, Visnu a fenntartó, Siva a pusztító istenség.

www.kislexikon.hu
Bráhmanizmus - Wikipédia
Bráhmanizmus - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Br%C3%A1hmanizmus

India leginkább elterjedt ősi vallási rendszerét bráhmanizmusnak, vagy hinduizmusnak nevezzük. A két elnevezés egymással felcserélhető fogalmak, bár a két kifejezés eredete eltér egymástól. Néhány indológus a 19.-20. században úgy vélte, indokolt bizonyos árnyalatbeli megkülönböztetés a két megnevezés között, ma már szinonim fogalmak, bár a hinduizmus szóhasználat elterjedtebb.

hu.wikipedia.org
Bramanizmus - Lexikon ::
Bramanizmus - Lexikon ::
http://www.kislexikon.hu/brahmanizmus_bramanizmus.html

Az ókorban keletkezett, a védikus vallást magába olvasztó indiai vallás ...

www.kislexikon.hu
Indiaház
Indiaház
http://www.indiahaz.hu/

„Ismerni az embert annyi, mint ismerni Istent. Ismerni az Istent annyi, mint ismerni az embert. A világegyetem tanulmányozása annyi, mint tanulni úgy az Istent, mint az embert, mivel a világegyetem az Isteni Gondolat kifejeződése és a világegyetem visszatükröződött az emberben. Ha az én szabaddá akar válni, ismeretre van szüksége önmaga megismerésére, úgy amilyen a maga mivoltában.”

www.indiahaz.hu
Időtlen történelem
Időtlen történelem
http://www.tattva.hu/index.php?tattva=cikk&id=12

Aşţa Sakhī devī dāsī (Szabó Csilla): Időtlen történelem - avagy a purāņikus idő.

www.tattva.hu
VegaFOOD Magyarország
VegaFOOD Magyarország
http://www.vegafood.hu/

Az indiai ízvilág hűen tükrözi a szubkontinens gazdag fűszerezését. Az egzotikus ízeket kedvelőknek nagy segítséget nyújt, egy varázslatos élmény megszerzéséhez. A Karmafree logo fémjelzi az erőszakmentes tápanyagok használatát.

www.vegafood.hu
Rosta Erzsébet: Vegetáriánus konyha
Rosta Erzsébet: Vegetáriánus konyha
http://mek.oszk.hu/00100/00134/00134.htm

Az indiai konyha sokszínűsége ellenére nem sok szakácskönyv forog kézen.

mek.oszk.hu
Étkezés
Étkezés
http://www.erzsebetrosta.hu/index.php/Etkezesi-szokasok-Indiaban.html

Az indiai háziasszonyok naponta háromszor főznek, mivel az előző étkezésből megmaradt, állott ételt nem szolgálják fel. A készételt azonnal, frissiben tálalják. A menük általában 3-4 fogásból állnak, figyelve arra, hogy az ételekben a különféle színek, aromák, illatok, ízek, formák harmonizáljanak egymással, a cél ugyanis az, hogy az evés az ember összes érzékszervének nyújtson élvezetet.

www.erzsebetrosta.hu
Galamb Gábor: India
Galamb Gábor: India
http://www.konyv-konyvek.hu/india_galamb_gabor

Galamb Gábor szórakoztató kötetében olvasmányos stílusban mutatja be ezt a mesés, keleti, egzotikus úticélt. Személyes hangvételben taglalja Indiát és az általa meglátogatott, csodálatos látnivalóit, mégpedig úgy, hogy miként utazhatunk – az általa személyesen is kipróbált módon - utazási irodák bevonása nélkül, saját szervezésünkben.

www.konyv-konyvek.hu
Jóga és meditáció
Jóga és meditáció
http://www.jogameditacio.hu/

Egyszerű meditációs technikákat fogsz itt találni, ami garantáltan jól fog esni a munkával és a stresszel töltött hétköznapjaidban. Megfigyelheted, hogy a kundalini miképpen csempészi életedbe a békét és a derűt.

www.jogameditacio.hu
A Romák valódi eredete
A Romák valódi eredete
http://www.imninalu.net/Romagyar.htm

A cigányságnak, ennek az összes európai államban megtalálható népnek az eredetével kapcsolatban az idők folyamán a legkülönbözőbb legendák születtek. Nevezték őket Gypsy-knek, Gitanos-nak, Cigánynak, holott valódi nevük Roma

www.imninalu.net
Ismerős szavak
Ismerős szavak
http://jeindia.hu/index.php/docs/467

Az előző cikk folytatásaként most néhány olyan szót sorolok fel, amelyek a cigány nyelvekből a magyar szlengbe is bekerültek, vagy például zenekarok nevéből ismerősek sok magyar számára. Ma már általánosan elfogadott nézet, hogy a cigány nép őse Indiából vándorolt Európába, és ennek legfontosabb bizonyítékai közé tartozik a nyelvi rokonság.

jeindia.hu
Indiai ételek a Jólkifőztem.hu-tól
Indiai ételek a Jólkifőztem.hu-tól
http://www.jolkifoztem.hu/receptek/kereses?tag_ids[]=1119

Indiai ételek a Jólkifőztem.hu-tól. Válogatott receptek a Knorr séfjeinek az ajánlásával: Currys csirke, csirke tikka, édes-csípős rizs....és még sok más különleges indiai receptek.

www.jolkifoztem.hu
Utasbiztosítás Indiába is
Utasbiztosítás Indiába is
http://www.exactor.hu/szemelybiztositasok/utasbiztositas

A távoli idegen ország meglátogatása sok élménnyel gazdagíthatja az utazót. Gyönyörű látnivalók, a megszokottól teljesen különböző környezet. Ennek azonban lehetnek hátulütői is. A megszokottól eltérő közlekedés, más higiénia sok sok egészségügyi gondot okozhatnak a turistának, aki felkészületlen. Egy utasbiztosítás, bármilyen jellegű probléma adódjon segítséget nyújt. Segítséget nyújt, amikor kórházba kerül, vagy csak kisebb problémával orvoshoz kell fordulnia, segít, ha eltűnt poggyásza vagy egyéb értékei. Az Exactor Kft által kínált utasbiztosítás széles spektrumú szolgáltatást kínál az Indiát meglátogatni kívánó világjáróknak is

www.exactor.hu
Amit a vegetárizmusról tudni kell
Amit a vegetárizmusról tudni kell
http://www.bezdan-online.com/a/index.php/content/view/1879/31/

Az ahimszá - a nem ártás - az erőszaknélküliség elvét jelenti, amely szerint nem szabad kárt, fájdalmat okozni az élőlényeknek. Ez nemcsak az emberekre vonatkozik, hanem a növényekre, a rovarokra és az állatokra is. Az embernek meg kell próbálnia a lehető legkevesebb erőszakkal élnie, s egyetlen élőlényt sem szabad megsebesítenie vagy elpusztítania, ha nem feltétlenül szükséges. Ez az alapelv kiterjed a szavakkal okozott szenvedések elkerülésére is. Az indiai emberek nagy része éppen ezért vegetárius vagy legalábbis előnyben részesíti a hús nélküli táplálékot, amelyhez nincs szükség állatok elpusztítására. E felfogás hívei (kb. a világ népességének egyharmada) igyekeznek gondolkodásmódjukat, tevékenységüket, munkájukat úgy alakítani, hogy a lehető legkevesebb fájdalmat és kárt okozzák élő és élettelen környezetüknek.

www.bezdan-online.com
Ájurvéda
Ájurvéda
http://www.informed.hu/eletmod/wellness/ayur

Ájurvéda terápia InforMed orvosi, egészségügyi, életmód és wellness portál.

www.informed.hu
Ájurvéda: mindent tud a testről
Ájurvéda: mindent tud a testről
http://www.origo.hu/noilapozo/szepseg/20050419ajurveda.html

India ősi kultúrája csiszolta, fejlesztette évezredeken át az ájurvédikus gyógyászati tanokat, melyek napjainkra átlépték szülőhazájuk határait, és elterjedtek az egész világon. Az egész embert egységként kezelő holisztikus szemlélet az akadémikus orvoslás mellett egyre nagyobb teret nyer. Az ájurvéda tanításait nem csak egészségünk megőrzésében, de a szépségápolásban is hasznosíthatjuk.

www.origo.hu
Az ájurvéda útvesztői
Az ájurvéda útvesztői
http://www.pestiest.hu/cikk/41638/az_ajurveda_utvesztoi

Az ájurvéda gyógyászat India klasszikus orvostudománya, amelynek hatékonyságát az idő tesztelte le. A szanszkrit kifejezés, ájurvéda, magyarul életről szóló tudományt jelent (ájusz = élet, véda = tudomány)

www.pestiest.hu
Mi is az ájurvéda?
Mi is az ájurvéda?
http://go4info.hu/cikk/go4info.php/2070

Az ájurvéda kifejezés jelentése: "az élet tudománya".India ősi szanszkrit nyelvű írásai, a Védák nemcsak a filozófia kérdéseit taglalják,hanem abban is segítenek,hogy egész életünkön át megőrizhessük az egészségünket és harmóniánkat.

go4info.hu
Gyógyír
Gyógyír
http://www.harmonet.hu/cikk.php?rovat=245&alrovat=249&cikkid=14351

Ízületi problémák, túlsúlyosság, anyagcserezavarok vagy hajhullás: az ajurvéda komplex orvosi tudomány, mely számtalan egészségügyi problémára kínálhat ...

www.harmonet.hu
Maharishi Ajur-Véda
Maharishi Ajur-Véda
http://www.tminfo.hu/ajurveda/

Betegségmentes társadalom létrehozása egy megelõzésközpontú gyógyászati-egészséggondozási tudomány által.

www.tminfo.hu
Ayurveda / Ájurvéda / gyógyászat
Ayurveda / Ájurvéda / gyógyászat
http://www.shp.hu/hpc/web.php?azonosito=naturagyogynoveny&oldalkod=1160742040

Az Ayurveda gyógyászat hazánkban egyre népszerűbbé válik miután az emberek tapasztalják, hogy a betegségek tüneti kezelése a hagyományos orvoslás ( gyógyszerek, antibiotikumok) alapján csak ideiglenes kezelés, a valódi ok feltárása nélkül újra – és újra visszatérő, egyre súlyosabb problémákat okoz.

www.shp.hu
Andhra Pradesh
Andhra Pradesh
http://en.wikipedia.org/wiki/Andhra_Pradesh

Andhra Pradesh (Telugu: ఆంధ్ర ప్రదేశ్) (Urdu: آندھرا پردیش) (pronunciation (help·info)) or AP, the "Rice Bowl of India", is a state in southern India. It lies between 12°41' and 22°N latitude and 77° and 84°40'E longitude, and is bordered by Maharashtra, Chhattisgarh and Orissa in the north, the Bay of Bengal in the East, Tamil Nadu to the south and Karnataka to the west. Andhra Pradesh is the 4th largest state in India by area and population. It is the largest and most populous state in Southern India. Two major rivers, the Godavari and the Krishna run across the state. Historically this land was known as Andhraapatha, Andhra Desa, Andhraavani, Andhra mandalamu, Andhra vishaya etc.

en.wikipedia.org
Bihar
Bihar
http://bihar.8m.com/

The Word "Bihar" has been coined from "Vihara" meaning Buddhist monastries. At one time in the epoch of history these "viharas" were all strewn over the landscape of Bihar, around villages and cities alike.

bihar.8m.com
Ayurvédikus szolgáltatások és felnőttképzés
Ayurvédikus szolgáltatások és felnőttképzés
http://ayurvedia.hu

Ayurvédikus masszázsokkal széles kínálatával várok minden kedves pihenni és gyógyulni vágyó embert! Szolgáltatásaim közé nem csak a masszázs tartozik, hanem Ayurvédikus felnőtt- és szakképzések: ayurvédikus masszázsoktatások (30 ill. 60 órában), Ayurvédikus babamasszázs oktatás kismamáknak, ayurvédikus babamasszőr képzések. Várok minden Ayurvéda iránt érdeklődőt szeretettel!

ayurvedia.hu
Chandigarh
Chandigarh
http://chandigarh.nic.in/

The Chandigarh experiment with it's modern urbanism has proved to be a harbinger of change, ushering India into a new World of planned growth. It's underlying theme of "Sun, Space and Verdure" has been a bold experiment in City Planning. The moral and social commitment of the city to improve living conditions of it's subject has ensured a venerable status for it in the annals of Indian Urban Planning. It is a vibrant city today glowing in it's rich heritage, yet marching on towards future, taking adversities in it's strides in a confident way.

chandigarh.nic.in
Gujarat
Gujarat
http://en.wikipedia.org/wiki/Gujarat

Gujarat borders Pakistan to the north west and the state of Rajasthan to the north and northeast, Madhya Pradesh to the east, Maharashtra and the Union ...

en.wikipedia.org
Himachal Pradesh
Himachal Pradesh
http://himachal.nic.in/welcome.asp

The state government website. Information on the state, history, tourism, and links.

himachal.nic.in
Jammu and Kashmir
Jammu and Kashmir
http://jammukashmir.nic.in/

The Official Website of Jammu and Kashmir Government, India. The site gives details of the history, the culture and lifestyle of people of Jammu and Kashmir ...

jammukashmir.nic.in
Rajasthan
Rajasthan
http://en.wikipedia.org/wiki/Rajasthan

Rājasthān (Devanāgarī: राजस्थान, IPA: [raːdʒəst̪ʰaːn]) pronunciation (help·info) is the largest state of the Republic of India in terms of area. It encompasses most of the area of the large, inhospitable Great Indian Desert (Thar Desert), which has an edge paralleling the Sutlej-Indus river valley along its border with Pakistan. The region borders Pakistan to the west, Gujarat to the southwest, Madhya Pradesh to the southeast, Uttar Pradesh and Haryana to the northeast and Punjab to the north. Rajasthan covers an area of 342,239 km² (about the size of Germany).

en.wikipedia.org
Tamil Nadu
Tamil Nadu
http://en.wikipedia.org/wiki/Tamil_Nadu

Tamil Nadu (Tamil: தமிழ்நாடு, pronunciation (help·info) English: Country of the Tamils, IPA: [t̪ɐmɨɻ n̪aːɽɯ]) is one of the 28 states of India. It lies on the eastern coast of the southern Indian Peninsula bordered by Puducherry (Pondicherry), Kerala, Karnataka and Andhra Pradesh. It is bound by the Eastern Ghats in the north, the Nilgiri, the Anamalai Hills, and Palakkad on the west, Bay of Bengal in the east, Gulf of Mannar, Palk Strait in the south east and Indian Ocean in the south. It is the eleventh largest state in India by area (about the size of Greece) and the sixth most populous state.

en.wikipedia.org
Uttar Pradesh
Uttar Pradesh
http://www.upgov.nic.in/

Official site with information about the activities, departments and profile of the state.

www.upgov.nic.in
Totti India-Blogja
Totti India-Blogja
http://totti.freeblog.hu/

Totti India-Blogja. Indiai utazásról szóló blog ...

totti.freeblog.hu
Autóriksa
Autóriksa
http://www.autoriksa.hu/

A világ legbizarabb motorsport versenyét az INDIANARC-ot 2006 augusztusában rendezték meg dél Indiában. A verseny ezer kilométeres távját 7 nap alatt kellett teljesíteni autoriksákkal. Ez a három kerekű jármű félig borított keresztezése az autónak és a motorkerékpárnak.

www.autoriksa.hu
Himalájai zarándoklat
Himalájai zarándoklat
http://www.b612.hu/india_klub.html

Leveles Zoltán hindu szerzetes az év nagy részét Indiában tölti. Az előadó Indiában tett szerzetesi fogadalmat nyolc évvel ezelőtt. A mesésen tavaszodó Himaláján töltött napjain hindu és buddhista zarándokhelyeket keresett fel.

www.b612.hu
Fél év Indiában
Fél év Indiában
http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/fel_ev_indiaban_kulturtorteneti_utibesz ...

Szeged - A Szeged környéki, balástyai tanyavilágban fekvő hindu kolostor szerzetese fél évet töltött Indiában. Az indiai útibeszámoló február 21-én 19 órától a szegedi B-612 Kulturális Műhelyben kerül megszervezésre.

www.delmagyar.hu
TúlÉletjelek Ázsiából
TúlÉletjelek Ázsiából
http://mangifera-indica.blogspot.com/

Már Pokharában készülődünk épp a Yetivel való találkozásra ...

mangifera-indica.blogspot.com
Strandpapucsban
Strandpapucsban
http://www.harmonet.hu/cikk.php?rovat=63&alrovat=67&cikkid=14405

Stranpapucsban Indiában : kísérd el te is világutazónkat!

www.harmonet.hu
Útikalauz
Útikalauz
http://www.utikalauz.hu/india/

Zimányi Anikó: Delhi, Jaipur, Agra, Varanaszi, Calcutta... szóval India Néhány finom ecsetvonás egy óriási országról - látványos képekkel.

www.utikalauz.hu
A Paradicsom kapuja
A Paradicsom kapuja
http://www.indianpiggy.blogspot.com/

Imádott Nepalunkat elhagyva ismet Indiaba vezet utunk. Kathmandubol, Delhin keresztül, Leh-be repüluük. Leh Ladakh tartomány fővarosa, Ladakh pedig Jammu es Kashmir allam része.

www.indianpiggy.blogspot.com
Brahmanizmus
Brahmanizmus
http://www.kislexikon.hu/brahmanizmus_a.html

Indiai vallás. Létrejötte a kasztrendszer kialakulásával kapcsolatos. Istenháromságon alapul; Brahma a teremtő, Visnu a fenntartó, Siva a pusztító istenség.

www.kislexikon.hu
Bráhmanizmus - Wikipédia
Bráhmanizmus - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Br%C3%A1hmanizmus

India leginkább elterjedt ősi vallási rendszerét bráhmanizmusnak, vagy hinduizmusnak nevezzük. A két elnevezés egymással felcserélhető fogalmak, bár a két kifejezés eredete eltér egymástól. Néhány indológus a 19.-20. században úgy vélte, indokolt bizonyos árnyalatbeli megkülönböztetés a két megnevezés között, ma már szinonim fogalmak, bár a hinduizmus szóhasználat elterjedtebb.

hu.wikipedia.org
Bramanizmus - Lexikon ::
Bramanizmus - Lexikon ::
http://www.kislexikon.hu/brahmanizmus_bramanizmus.html

Az ókorban keletkezett, a védikus vallást magába olvasztó indiai vallás ...

www.kislexikon.hu
Oldal leírása
india.wyw.hu: India történelme, indiai szokások, táncok, konyha, kutatók. Hinduizmus, buddhizmus, brahmanizmus, kasztrendszer. Utazás indiába, ahimszá. Romák indiai eredete, történelmi személyiségek, politikusok.
Gyűjteményünkben 265 válogatott India témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 265 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 6144