A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

ABC szerint > India - wyw.hu

Tartalom:

india.wyw.hu

A buddhizmus Magyarországon
A buddhizmus Magyarországon
http://www.gerlo.hu/hvall/enci/magyarbuddha.html

Körösi Csoma Sándor a "Magyar Bodhiszattva" t. Phyi-Glin-gi grwa-pa j. Csoma Bosatsu, vietnami Bo-tat Csoma A honfoglalás elõtt,a népvándorlás korában ázsiai eredetû nomád népek éltek Magyarország területén, köztük a legjlentõsebbek a hunok voltak. Régészeti leletek kerültek elõ ebbõl a korból buddhista (svastika) motívumokkal.

www.gerlo.hu
A buddhizmusról
A buddhizmusról
http://vajtful.hu/archivum/276/buddhizmus.html

A buddhizmus a korai hinduizmus talajából nőtt ki két és fél évezreddel ezelőtt. Viszonylag gyorsan elterjedt egész Indiában, s már-már azzal fenyegette a brahminok vallását, hogy felülkerekedik rajta.

vajtful.hu
A függetlenségről
A függetlenségről
http://www.mult-kor.hu/cikk.php?article=18082

A húszas évek forrongása közepette emelkedett ki a következő időszak három jelentős politikusa: Dzsaváharlál Nehru, Mahátma Gandhi és Muhamed Dzsinna.

www.mult-kor.hu
A hinduizmus
A hinduizmus
http://www.apologia.hu/religion/hin-intro.html

A "hindu" szó a perzsáktól ered, akik az ókori Perzsiát Indiától elválasztó "Indus" folyó (Szindhu) torzan kiejtett (Hindu) nevéről nevezték el a folyón túli területnek lakosságát.

www.apologia.hu
A hinduizmus világa
A hinduizmus világa
http://konyv.tuja.hu/newsdesk_info.php?newsdesk_id=701

A ma sommásan hinduizmusnak nevezett vallási kultúra hívei büszkén vallják, hogy hitük a mai világ legrégebben fennálló és legösszetettebb vallási rendszere; követõinek számát pedig a becslések 700 millió körülire teszik.

konyv.tuja.hu
A hinduizmusról
A hinduizmusról
http://www.terebess.hu/keletkultinfo/lexikon/hinduiz.html

Hitvilág, vallási gyakorlatok és társadalmi-vallási intézmények összessége, amely a hindu népek csoportjának sajátja. Hinduk mindenekelőtt Indiában, továbbá Pakisztán, Banglades, Srí Lanka, Nepál és Sikkim egyes részein élnek, de vannak közösségeik a világ más tájain is. A hinduizmus a brahmanizmusból fejlődött ki, annak az ősi indoeurópai népnek a vallásából, amely Indiát a Kr. e. II. évezredben elfoglalta.

www.terebess.hu
A nagy lélek
A nagy lélek
http://www.terebess.hu/keletkultinfo/gathy.html

A modern India megteremtésének alapvető feltétele a politikai függetlenség kivívása volt. A brit jelenlét szinte a társadalom minden rétegének, csoportjának a fejlődését és érdekérvényesítését korlátozta.

www.terebess.hu
A Paradicsom kapuja
A Paradicsom kapuja
http://www.indianpiggy.blogspot.com/

Imádott Nepalunkat elhagyva ismet Indiaba vezet utunk. Kathmandubol, Delhin keresztül, Leh-be repüluük. Leh Ladakh tartomány fővarosa, Ladakh pedig Jammu es Kashmir allam része.

www.indianpiggy.blogspot.com
A Romák valódi eredete
A Romák valódi eredete
http://www.imninalu.net/Romagyar.htm

A cigányságnak, ennek az összes európai államban megtalálható népnek az eredetével kapcsolatban az idők folyamán a legkülönbözőbb legendák születtek. Nevezték őket Gypsy-knek, Gitanos-nak, Cigánynak, holott valódi nevük Roma

www.imninalu.net
A szikhizmus
A szikhizmus
http://www.terebess.hu/keletkultinfo/lexikon/szikhizmus.html

Iszlám és hindu elemeket egyesítő indiai vallás; Nának alapította Pandzsábban a XV. század végén.

www.terebess.hu
Abhinav Bindra
Abhinav Bindra
http://en.wikipedia.org/wiki/Abhinav_Bindra

Abhinav Singh Bindra (Punjabi: ਅਭਿਨਵ ਬਿੰਦਰਾ, born September 28, 1982[1]) is an Indian shooter from Zirakpur, Mohali, Punjab and is the current World and Olympic champion in the 10 m Air Rifle event. By winning the gold in the 10 m Air Rifle event at the 2008 Beijing Olympic Games, he became the first Indian to win an individual gold medal at the Olympic Games and India's first gold medal since 1980, when the Men's Field Hockey Team won the gold.

en.wikipedia.org
Abodes
Abodes
http://www.abodesindia.com/

Real erstate India, India Properties, flats in India. ...

www.abodesindia.com
Ahmedábád
Ahmedábád
http://wapedia.mobi/hu/Ahmed%C3%A1b%C3%A1d

Ahmedábád (gudzsaráti: અમદાવાદ Amdāvād, hindi: अहमदाबाद) az indiai Gudzsarát állam legnagyobb városa és 5,1 millós lakosságával a hetedik legnagyobb városi agglomeráció Indiában. A Sabarmati folyó partján fekszik, az Ahmedábádi Kerület adminisztratív központja és 1960-tól 1970-ig (amikor az Gandhinágárba költözött) Gudzsarát állam fővárosa volt.

wapedia.mobi
Air Deccan
Air Deccan
http://www.deccanairlines.in/

Az Air Deccan légitársaság járata Indiába oda és vissza.

www.deccanairlines.in
Airbooking repülőjegyek
Airbooking repülőjegyek
http://airbooking.hu

Airbooking.hu a repülőjegy vásárlás központja. Itt mindig, minden ajánlatot megtalál, a lehető legtöbb országba, és városba. Nézzen körül nálunk még ma. Nem csak fapadosok, Nem csak Európa.

airbooking.hu
Ájurvéda
Ájurvéda
http://www.informed.hu/eletmod/wellness/ayur

Ájurvéda terápia InforMed orvosi, egészségügyi, életmód és wellness portál.

www.informed.hu
Ájurvéda: mindent tud a testről
Ájurvéda: mindent tud a testről
http://www.origo.hu/noilapozo/szepseg/20050419ajurveda.html

India ősi kultúrája csiszolta, fejlesztette évezredeken át az ájurvédikus gyógyászati tanokat, melyek napjainkra átlépték szülőhazájuk határait, és elterjedtek az egész világon. Az egész embert egységként kezelő holisztikus szemlélet az akadémikus orvoslás mellett egyre nagyobb teret nyer. Az ájurvéda tanításait nem csak egészségünk megőrzésében, de a szépségápolásban is hasznosíthatjuk.

www.origo.hu
Akciós és fapados repülőjegyek - Akciosrepulojegy.com
Akciós és fapados repülőjegyek - Akciosrepulojegy.com
http://www.akciosrepulojegy.com

Az Akciosrepulojegy.com oldalon az olcsó, akciós és fapados repülőjegyek mellett a világ bármely pontjára több száz légitársaság ajánlata egyaránt elérhető. Oldalunkon tippeket és ötleteket is olvashat arról, hogy hogyan találhatja meg a legolcsóbb repülőjegyet online repülőjegy foglalási rendszerünkben. Ezen kívül fontos reptéri információkat olvashat nálunk: ellenőrizheti a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér induló és érkező járatait, valamint megtudhatja melyik lehet az Ön számára leginkább megfelelő parkolóhely.

www.akciosrepulojegy.com
Allindianewspapers.com
Allindianewspapers.com
http://www.allindianewspapers.com/

India news constantly updated as it breaks nationwide. ...

www.allindianewspapers.com
Általános információk
Általános információk
http://www.planethungary.com/india.html

Az Indiába érvényes turistavízumot az Indiai Köztársaság budapesti nagykövetségén lehet igényelni. A 6 hónapra szóló turistavízum egyszeri belépéssel 40 dollár, kétszeri belépéssel 75 dollár (12400, illetve 23 250 Forint). A vízum kiállításához két db igazolvány és a vízumkérõ lap kitöltése szükséges. A vízumot 3 munkanapon belül elkészítik. Az indiai utazáshoz legalább 6 hónapig érvényben lévõ útlevélre van szükség.

www.planethungary.com
Amit a vegetárizmusról tudni kell
Amit a vegetárizmusról tudni kell
http://www.bezdan-online.com/a/index.php/content/view/1879/31/

Az ahimszá - a nem ártás - az erőszaknélküliség elvét jelenti, amely szerint nem szabad kárt, fájdalmat okozni az élőlényeknek. Ez nemcsak az emberekre vonatkozik, hanem a növényekre, a rovarokra és az állatokra is. Az embernek meg kell próbálnia a lehető legkevesebb erőszakkal élnie, s egyetlen élőlényt sem szabad megsebesítenie vagy elpusztítania, ha nem feltétlenül szükséges. Ez az alapelv kiterjed a szavakkal okozott szenvedések elkerülésére is. Az indiai emberek nagy része éppen ezért vegetárius vagy legalábbis előnyben részesíti a hús nélküli táplálékot, amelyhez nincs szükség állatok elpusztítására. E felfogás hívei (kb. a világ népességének egyharmada) igyekeznek gondolkodásmódjukat, tevékenységüket, munkájukat úgy alakítani, hogy a lehető legkevesebb fájdalmat és kárt okozzák élő és élettelen környezetüknek.

www.bezdan-online.com
Anand
Anand
http://nol.hu/cikk/443504/

A KramnyikTopalov viszályt kihasználva a most áprilisban kiadott rangsor élére a legkiegyensúlyozottabb nagymester az indiai Anand ugrott.

nol.hu
Andhra Pradesh
Andhra Pradesh
http://en.wikipedia.org/wiki/Andhra_Pradesh

Andhra Pradesh (Telugu: ఆంధ్ర ప్రదేశ్) (Urdu: آندھرا پردیش) (pronunciation (help·info)) or AP, the "Rice Bowl of India", is a state in southern India. It lies between 12°41' and 22°N latitude and 77° and 84°40'E longitude, and is bordered by Maharashtra, Chhattisgarh and Orissa in the north, the Bay of Bengal in the East, Tamil Nadu to the south and Karnataka to the west. Andhra Pradesh is the 4th largest state in India by area and population. It is the largest and most populous state in Southern India. Two major rivers, the Godavari and the Krishna run across the state. Historically this land was known as Andhraapatha, Andhra Desa, Andhraavani, Andhra mandalamu, Andhra vishaya etc.

en.wikipedia.org
Apna Radio
Apna Radio
http://apnaradio.com/

Punjabi Radio Asian Indian Pakistani Music online! Listen Punjabi Pakistani and Hindi songs mp3 with Indian radio stations. Tune in to Live Indian radio, ...

apnaradio.com
AUM Jóga Magazin
AUM Jóga Magazin
http://aum.hu/

Online jóga magazin magyarul. Cikkek kezdő és haladó jógagyakorlóknak. Érdekes olvasnivaló jógatanárok számára is.

aum.hu
AUM Jóga Stúdiók
AUM Jóga Stúdiók
http://aumjoga.hu

Iyengar-, Himalájai-, Sivananda-jóga. Kiscsoportos foglalkozásokat tartunk az Iyengar metódus, a Himalájai Tradíció és a Sivananda rendszer tanításai szerint. Az órákhoz folyamatosan lehet csatlakozni.

aumjoga.hu
Autókölcsönzés Indiában
Autókölcsönzés Indiában
http://www.autokolcsonzes-online.hu/India-autoberles/

Foglalja le előre indiai nyaralásához, az önnek legjobban megfelelő autót online az interneten keresztül, válasszon autókölcsönző partnereink ajánlataiból. Megbízható, neves autókölcsönzők személygépkocsijai várják Indiában számos autókölcsönzési ponton. Kérdés esetén magyar nyelvű telefonos ügyfélszolgálat segít a foglalásban. Árgarancia szolgáltatás India autókölcsönzés esetén.

www.autokolcsonzes-online.hu
Autókölcsönző
Autókölcsönző
http://www.indiarentacar.com/

India car rentals, car hire, india a . Autókölcsönzők Indiában.

www.indiarentacar.com
Autóriksa
Autóriksa
http://www.autoriksa.hu/

A világ legbizarabb motorsport versenyét az INDIANARC-ot 2006 augusztusában rendezték meg dél Indiában. A verseny ezer kilométeres távját 7 nap alatt kellett teljesíteni autoriksákkal. Ez a három kerekű jármű félig borított keresztezése az autónak és a motorkerékpárnak.

www.autoriksa.hu
Ayurveda / Ájurvéda / gyógyászat
Ayurveda / Ájurvéda / gyógyászat
http://www.shp.hu/hpc/web.php?azonosito=naturagyogynoveny&oldalkod=1160742040

Az Ayurveda gyógyászat hazánkban egyre népszerűbbé válik miután az emberek tapasztalják, hogy a betegségek tüneti kezelése a hagyományos orvoslás ( gyógyszerek, antibiotikumok) alapján csak ideiglenes kezelés, a valódi ok feltárása nélkül újra – és újra visszatérő, egyre súlyosabb problémákat okoz.

www.shp.hu
Ayurvédikus babamasszáz
Ayurvédikus babamasszáz
http://www.csaladinet.hu/forum/viewtopic.php?t=1068

Szeretnék bemutatni Nektek egy olyan ősi indiai filozófiát, amely megoldást adhat nektek babáitok neveléséhez és ahhoz, hogy gyermekeiteket még boldogabbá és kiegyensúlyozottabbá tegyétek...

www.csaladinet.hu
Ayurvédikus szolgáltatások és felnőttképzés
Ayurvédikus szolgáltatások és felnőttképzés
http://ayurvedia.hu

Ayurvédikus masszázsokkal széles kínálatával várok minden kedves pihenni és gyógyulni vágyó embert! Szolgáltatásaim közé nem csak a masszázs tartozik, hanem Ayurvédikus felnőtt- és szakképzések: ayurvédikus masszázsoktatások (30 ill. 60 órában), Ayurvédikus babamasszázs oktatás kismamáknak, ayurvédikus babamasszőr képzések. Várok minden Ayurvéda iránt érdeklődőt szeretettel!

ayurvedia.hu
Az ájurvéda útvesztői
Az ájurvéda útvesztői
http://www.pestiest.hu/cikk/41638/az_ajurveda_utvesztoi

Az ájurvéda gyógyászat India klasszikus orvostudománya, amelynek hatékonyságát az idő tesztelte le. A szanszkrit kifejezés, ájurvéda, magyarul életről szóló tudományt jelent (ájusz = élet, véda = tudomány)

www.pestiest.hu
Az aranyháromszög és Goa
Az aranyháromszög és Goa
http://www.tujapont.hu/product_info.php?products_id=5280

India, amit a helyiek Bharat-nak hívnak, egyre kedveltebb úti cél. Köszönhető ez változatos kultúrájának, természeti adottságainak és történelmi emlékekben gazdag vidékeinek.

www.tujapont.hu
Az emberi természet
Az emberi természet
http://www.harmonet.hu/cikk.php?alrovat=257&cikkid=812&rovat=40

Swami Vivekananda szerint a Védák filozófiájának legnagyobb része, amelyet Vedanta-nak nevezünk, az ember Isteni természetét magyarázza.

www.harmonet.hu
Az érintetlen Ladakh
Az érintetlen Ladakh
http://origo.hu/utazas/20061005avilag.html?pIdx=1

Hatezer méter magas hegyek, valószerűtlenül kék égbolt, sebesen rohanó hegyi folyók és megannyi több száz éves buddhista kolostor.

origo.hu
Az évezred legjelentősebb nője
Az évezred legjelentősebb nője
http://www.origo.hu/nagyvilag/19991201indira.html

A BBC Online novemberi az évezred legjelentősebb nője választásán nagy fölénnyel győzött Indira Gandhi, India első női.

www.origo.hu
Az igazi kasztrendszer
Az igazi kasztrendszer
http://www.kagylokurt.hu/index.php?modul=menu&id=110

Az indiai társadalom egyik legjellemzőbb sajátsága a kasztrendszer, ami a világ nyugati felén az elmaradottság, a társadalmi igazságtalanság, a sötét középkor szinonímájaként ismeretes. Miért éri annyi bírálat a kasztrendszert? Miként egyeztethető össze a magasztos ind szellemiség és a társadalom ilyetén tagozódása? Jóllehet a fogalomhoz meglehetősen sok negatív képzet kötődik, a társadalom eme berendezkedését mégis érdemes alaposabban megvizsgálni, hiszen évezredek óta jellemzője egy világméretű kultúrának, Indiának.

www.kagylokurt.hu
Az indiai kultúra nyomában
Az indiai kultúra nyomában
http://rs1.szif.hu/eltegyor/paragrafus/az%20ujsag/aprilis/india.htm

A világon minden nyolcadik ember indiai. India a világ szárazföldjének 2.2%-át foglalja el, ezen a földdarabon él az emberiség kb. 20%-a. A vallásról, politikáról és államról való gondolkodás kezdetei visszanyúlnak az ókori kelet birodalmaiba, Kínába, Indiába. Mivel azonban az európai gondolkodókra a keleti filozófia és vallás nem, vagy csak igen kevéssé volt hatással, kevésbé is ismertek mint pl. a nagy ókori görögök. Ezen cikksorozat célja az indiai kultúrának és gondolkodásnak a lehetőségekhez képest legszélesebb, de a bőséges kínálathoz képest terjedelmi okokból sajnos csak vázlatos bemutatása. A cikksorozat felöleli az indoárja kultúrától kezdődően a nagy reformgondolkodókon át a hinduizmus és kasztrendszer, valamint az indiai jog területeit.

rs1.szif.hu
Az indiaiak
Az indiaiak
http://epa.oszk.hu/00300/00384/00027/22.html

Európa-szerte nagy meglepetést, csodálkozást, sőt bizonyos felháborodást keltett, mikor 1913-ban a Nobel-díjak bírálóbizottsága az irodalmi díjat a stájer Roseggerrel szemben az indus Rabindranath Tagorénak ítélte oda.

epa.oszk.hu
Oldal leírása
india.wyw.hu: India történelme, indiai szokások, táncok, konyha, kutatók. Hinduizmus, buddhizmus, brahmanizmus, kasztrendszer. Utazás indiába, ahimszá. Romák indiai eredete, történelmi személyiségek, politikusok.
Gyűjteményünkben 265 válogatott India témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 265 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 6144