Vallások, egyházak, vallás Indiában > India - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Vallások, egyházak, vallás Indiában > 6 weboldal. Kategória leírása: Talán egyetlen ország sem olyan változatos vallási szempontból mint India.
Szponzorált linkek
Vallások és kasztok
http://www.amrita-it.com/india/vallasok.htm

Az indiai vallások legfontosabb jellemzője, azoké, amelyek India talaján születtek és fejlődtek, az erőszakmentesség elmélete és gyakorlata. Nehéz nem alulértékelni, hogy ez az életvitel, a környező világ ilyen értése, a természettel való ilyen kölcsönös kapcsolat milyen mélyen hatja át az indiaiak mindennapi életét.

Vallások és kasztok
Dzsainizmus, szikhizmus, párszizmus
http://vajtful.hu/archivum/285/dzsainizmus-szikhizmus-parszizmus.html

Dzsinát, a dzsainizmus alapítóját általában Buddha mellett emlegetik a vallástörténészek. Az összehasonlítás nem alaptalan, hisz a két vallásalapító kortárs volt, mindketten az ókori hinduizmus talajából származtak, s életükben, tanításukban is sok a közös vonás. Elvetették a kasztrendszert, nem ismerték el a védák autoritását, feleslegesnek tartották a brahminok áldozati szertartásait, nem törődtek az istenekkel.

Dzsainizmus, szikhizmus, párszizmus
Parszizmus
http://www.kislexikon.hu/parszizmus.html

Így nevezik a régi persák a közönségesen, bár nem helyesen tűzimádóknak elkeresztelt gebrek hitét. Megbizható források hiányában megközelítő pontossággal sem lehet e vallás keletkezésének időpontját meghatározni.

Parszizmus
Dzsáinizmus
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dzsainizmus

A dzsainizmus egy ősi vallás és filozófia, ami már az írott történelem kezdetekor létezett, már az indusvölgyi civilizációból (ie. 3000-1500) megmaradt leletekben is megtalálható. Végleges alakját Mahavira herceg (vallási nevén: Dzsina) tanításaiból nyerte. A dzsainizmus magát örökkévaló és univerzális igazságok gyűjteményének tartja, amiket az emberiség időnként elfelejt, de újra és újra visszatérnek a megvilágosodott vagy mindentudóvá vált emberek tanításain keresztül.

Dzsáinizmus
Szikhizmus
https://hu.wikipedia.org/wiki/Szikhizmus

A szikh vallást mintegy 500 évvel ezelőtt Nának guru alapította. A guru szó tanítót jelent, a szikh vallást követő embereket pedig szikheknek, azaz tanítványoknak nevezik. Maga a szó a tanítványt, vagy tanulót jelentő szanszkrit „sisya” szóból származik. Az indiai pandzsábi nyelvben maga a szikh is tanulást jelent, így a Tíz Guru tanítványaira és a szikhizmus élő guruja, a “Sri Guru Granth Sahib”-nak nevezett szikh szentírás tanításainak követőire utal.

Szikhizmus
A szikhizmus
https://terebess.hu/keletkultinfo/lexikon/szikhizmus.html

Iszlám és hindu elemeket egyesítő indiai vallás; Nának alapította Pandzsábban a XV. század végén.

A szikhizmus
Hirdetések
Oldal leírása
india.wyw.hu: India történelme, indiai szokások, táncok, konyha, kutatók. Hinduizmus, buddhizmus, brahmanizmus, kasztrendszer. Utazás indiába, ahimszá. Romák indiai eredete, történelmi személyiségek, politikusok.
Gyűjteményünkben 224 válogatott India témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 224 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 5456