Ünnep, ünnepek > India - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Ünnep, ünnepek > 4 weboldal. Kategória leírása: Indiában az ünnepek döntő többsége vallási jellegű.
Szponzorált linkek
Ganésa születésnapja
http://www.unnep.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=157&Itemid=43

Ganésa igen népszerű isten a hinduk körében. Elsődleges ismertetője, hogy elefántfeje és emberi teste van. A kettőség a bölcsességet és az emberi jellemet fejezi ki.

Ganésa születésnapja
Krisna születésnapja
http://www.unnep.eu/hindu-unnepek/krisna-szuletesnapja.html

A hindu jeles napok között találjuk Krisna születésnapját, a Dzsanmástamít, amikor az isten szobrát valóban tejben-vajban .

Krisna születésnapja
Holi
http://www.c3.hu/scripta/lettre/lettre23/03mar.htm

ban olyannak bemutatni Krisna istent és kultuszát, amilyennek egy kis észak-indiai faluban, elsô etnológiai terepkutatásom színhelyén megismertem. Ez a falu, Kishan Garhi egynapi járóföldre esik Varja legendás vidékétôl, ahol a monda szerint Krisna a fiatalságát töltötte.

Holi
Hindu ünnepek
https://terebess.hu/keletkultinfo/lexikon/hinduunn.html

Indiában a fesztiválok a boldog ünneplés és a lelki tisztulás idejét jelentik. Ünnepnapokon az emberek gyakran böjtölnek, hogy megtisztuljon szívük a szennyeződésektől. A templomokat feldíszítik, és pompás ételeket ajánlanak a múrtiknak. Az ünnepek általában az indiai holdnaptárt (Vikramaditját) követik, és emiatt a nyugati naptár szerint minden évben más-más napra esnek. Ez a naptár a teliholddal kezdődő holdhónapokon alapszik, s 30 havonta egy szökőhónapot fogad el, hogy a hónapok egyezzenek az évszakokkal. Ez a rendszer 79 évvel jár a keresztény naptár előtt.

Hindu ünnepek
Hirdetések
Oldal leírása
india.wyw.hu: India történelme, indiai szokások, táncok, konyha, kutatók. Hinduizmus, buddhizmus, brahmanizmus, kasztrendszer. Utazás indiába, ahimszá. Romák indiai eredete, történelmi személyiségek, politikusok.
Gyűjteményünkben 224 válogatott India témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 224 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 5456