Romák, cigányok származása > India - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Romák, cigányok származása > 3 weboldal. Kategória leírása: Valóban Indiából származnak a cigányok? Esetleg mégis máshol kell keresni őshazájukat?

india.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Romák
Romák
http://hu.wikipedia.org/wiki/Rom%C3%A1k

A romák nyelvileg és genetikailag az észak-indiai népekkel rokonok, és valószínűleg több hasonló eredetű népcsoporttól származnak.

hu.wikipedia.org
A Romák valódi eredete
A Romák valódi eredete
http://www.imninalu.net/Romagyar.htm

A cigányságnak, ennek az összes európai államban megtalálható népnek az eredetével kapcsolatban az idők folyamán a legkülönbözőbb legendák születtek. Nevezték őket Gypsy-knek, Gitanos-nak, Cigánynak, holott valódi nevük Roma

www.imninalu.net
Ismerős szavak
Ismerős szavak
http://jeindia.hu/index.php/docs/467

Az előző cikk folytatásaként most néhány olyan szót sorolok fel, amelyek a cigány nyelvekből a magyar szlengbe is bekerültek, vagy például zenekarok nevéből ismerősek sok magyar számára. Ma már általánosan elfogadott nézet, hogy a cigány nép őse Indiából vándorolt Európába, és ennek legfontosabb bizonyítékai közé tartozik a nyelvi rokonság.

jeindia.hu
Oldal leírása
india.wyw.hu: India történelme, indiai szokások, táncok, konyha, kutatók. Hinduizmus, buddhizmus, brahmanizmus, kasztrendszer. Utazás indiába, ahimszá. Romák indiai eredete, történelmi személyiségek, politikusok.
Gyűjteményünkben 265 válogatott India témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 265 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 6144