Kaszt, kasztok > India - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Kaszt, kasztok > 3 weboldal. Kategória leírása: Indiában meghatározó jelentősége van annak ki milyen kasztba tartozik.

india.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Varnásrama Dharma (kasztrendszer)
Varnásrama Dharma (kasztrendszer)
http://www.terebess.hu/keletkultinfo/lexikon/varna.html

A Védák szerint a varnásrama-dharma, vagyis a társadalom négy rendre való felosztottsága időtlen idők óta létezik. A társadalom négy rendre (varna) osztható: a bráhmanák, vagyis tanítók és lelki tanácsadók; a ksatriják, vagyis adminisztrátorok és harcosok; a vaisják, vagyis földművesek és üzletemberek; valamint a súdrák, a munkás- és mesteremberek. Ezek a varnák nem politikai vagy társadalmi pártok, hanem természetes társadalmi rendek, melyek minden emberi civilizációban megtalálhatók.

www.terebess.hu
Az igazi kasztrendszer
Az igazi kasztrendszer
http://www.kagylokurt.hu/index.php?modul=menu&id=110

Az indiai társadalom egyik legjellemzőbb sajátsága a kasztrendszer, ami a világ nyugati felén az elmaradottság, a társadalmi igazságtalanság, a sötét középkor szinonímájaként ismeretes. Miért éri annyi bírálat a kasztrendszert? Miként egyeztethető össze a magasztos ind szellemiség és a társadalom ilyetén tagozódása? Jóllehet a fogalomhoz meglehetősen sok negatív képzet kötődik, a társadalom eme berendezkedését mégis érdemes alaposabban megvizsgálni, hiszen évezredek óta jellemzője egy világméretű kultúrának, Indiának.

www.kagylokurt.hu
Kasztrendszer - Lexikon
Kasztrendszer - Lexikon
http://www.kislexikon.hu/kasztrendszer.html

A kasztokra tagolt társadalmi rendszer, különösen Indiában.

www.kislexikon.hu
Oldal leírása
india.wyw.hu: India történelme, indiai szokások, táncok, konyha, kutatók. Hinduizmus, buddhizmus, brahmanizmus, kasztrendszer. Utazás indiába, ahimszá. Romák indiai eredete, történelmi személyiségek, politikusok.
Gyűjteményünkben 265 válogatott India témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 265 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 6144