Indiai zenék > India - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Indiai zenék > 4 weboldal. Kategória leírása: Az ősi indiai zenéknek nagyon erős misztikus kisugárzása van.

india.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Ravi Shankar
Ravi Shankar
http://www.ravishankar.org/

The official web site for the Legendary Sitar Virtuoso Ravi Shankar, his daughter Anoushka Shankar and The Ravi Shankar Foundation.

www.ravishankar.org
Zene, hangszerek
Zene, hangszerek
http://www.terebess.hu/keletkultinfo/lexikon/zenei.html

Indiában kétféle zenei irányzat van, a hindusztáni és a karnatikus típusú zene. A hindusztáni egy észak-indiai irányzat, amelyre az arab és a perzsa kultúrák nagy hatással voltak. A karnatikus zene Dél-Indiában elterjedtebb, s többé-kevésbé mentes a külső hatásoktól. A zenei hangjegyek a Sza, Ri, Ga, Ma, Pa, Dha és a Ni. Ezeknek a zenei hangoknak a kombinációjából születik a dallam. A karnatikus zenében csak kevés hangszert használnak, amelyek az éneket kísérik. A karnatikus zene főként az istenségekhez szóló odaadó dalokból áll.

www.terebess.hu
Ázsia zenéje
Ázsia zenéje
http://www.verslista.hu/zene_elemei/8folklor_elemei/azsia_elemei/hindu.htm

India zenéje különböző népek és korszakok kultúrális hagyatékából alakult ki. Az északi részeken egyszólamú és modális műzene, ez a szabadabb formát és stílust teremtő HINDUSZTÁNI zene. Jellegzetes előadásmódja az orgonaponttal való kíséret: a dallamhoz társított alaphang, melyet vagy magán a melódiát játszó hangszeren, vagy egy kísérőhangszeren szólaltatnak meg.

www.verslista.hu
Nemzeti Himnusz
Nemzeti Himnusz
http://greetingindia.tripod.com/nationalsong.html

"Jana Gana Mana" was originally composed by Rabindranath Tagore in Bengali in 1911. The song was later translated into Hindi and adopted as the national anthem of India on January 24, 1950.

greetingindia.tripod.com
Oldal leírása
india.wyw.hu: India történelme, indiai szokások, táncok, konyha, kutatók. Hinduizmus, buddhizmus, brahmanizmus, kasztrendszer. Utazás indiába, ahimszá. Romák indiai eredete, történelmi személyiségek, politikusok.
Gyűjteményünkben 265 válogatott India témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 265 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 6144