Indiai zenék > India - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Indiai zenék > 3 weboldal. Kategória leírása: Az ősi indiai zenéknek nagyon erős misztikus kisugárzása van.
Szponzorált linkek
Ravi Shankar
http://www.ravishankar.org/

The official web site for the Legendary Sitar Virtuoso Ravi Shankar, his daughter Anoushka Shankar and The Ravi Shankar Foundation.

Ravi Shankar
Nemzeti Himnusz
http://greetingindia.tripod.com/nationalsong.html

"Jana Gana Mana" was originally composed by Rabindranath Tagore in Bengali in 1911. The song was later translated into Hindi and adopted as the national anthem of India on January 24, 1950.

Nemzeti Himnusz
Zene, hangszerek
https://terebess.hu/keletkultinfo/lexikon/zenei.html

Indiában kétféle zenei irányzat van, a hindusztáni és a karnatikus típusú zene. A hindusztáni egy észak-indiai irányzat, amelyre az arab és a perzsa kultúrák nagy hatással voltak. A karnatikus zene Dél-Indiában elterjedtebb, s többé-kevésbé mentes a külső hatásoktól. A zenei hangjegyek a Sza, Ri, Ga, Ma, Pa, Dha és a Ni. Ezeknek a zenei hangoknak a kombinációjából születik a dallam. A karnatikus zenében csak kevés hangszert használnak, amelyek az éneket kísérik. A karnatikus zene főként az istenségekhez szóló odaadó dalokból áll.

Zene, hangszerek
Hirdetések
Oldal leírása
india.wyw.hu: India történelme, indiai szokások, táncok, konyha, kutatók. Hinduizmus, buddhizmus, brahmanizmus, kasztrendszer. Utazás indiába, ahimszá. Romák indiai eredete, történelmi személyiségek, politikusok.
Gyűjteményünkben 224 válogatott India témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 224 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 5456