India történelme > India - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: India történelme > 4 weboldal. Kategória leírása: Az indiai történelem nagyon bonyolult, Indiát rengeteg hatás érte kívülről. Ezek a hatások beépültek az indiai ősi kultúrába amelynek következtében egy rendkívül gazdag és változatos kultúra jött létre.
Szponzorált linkek
Bombay
http://www.amrita-it.com/india/bombay11.htm

A kasztrendszerrel ismerkedés természetesen elvezetett India népeihez, a lakosság eredetének és összetételének tanulmányozásához. Megkísérlem tömören összefoglalni az ebbéli ismereteimet.

Bombay
India történelme
https://hu.wikipedia.org/wiki/India_t%C3%B6rt%C3%A9nelme

A nemzeti lobogón a felső sáv sáfránysárga színű, az alsó zöld, a középső fehér. Ebben a mezőben egy tengerkék színű küllős kerék látható. A küllős kerék Asóka király jelvénye volt, aki a híres Maurja-dinasztiából származott, és az ő uralkodása alatt (i. e. 272-231) érte el a fénykorát az indiai Maghada Birodalom.

India történelme
Ázsia régen
https://terebess.hu/keletkultinfo/historia.html

A szó, India, tartalmát tekintve maga a térség története. Ma kettős értelemben használjuk: szűkebb értelemben az Indiai Köztársaság rövid neveként, tágabban a Himalájától délre elterülő, négy és fél millió négyzetkilométernyi földrajzi térséget jelenti. A térségben - Srí Lankától eltekintve - öt modern állam él: az Indiai Köztársaság, Pakisztán, Banglades, Nepál és Bhután.

Ázsia régen
Időtlen történelem
https://www.tattva.hu/index.php?tattva=cikk&id=12

Aşţa Sakhī devī dāsī (Szabó Csilla): Időtlen történelem - avagy a purāņikus idő.

Időtlen történelem
Hirdetések
Oldal leírása
india.wyw.hu: India történelme, indiai szokások, táncok, konyha, kutatók. Hinduizmus, buddhizmus, brahmanizmus, kasztrendszer. Utazás indiába, ahimszá. Romák indiai eredete, történelmi személyiségek, politikusok.
Gyűjteményünkben 224 válogatott India témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 224 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 5456