India történelme > India - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: India történelme > 4 weboldal. Kategória leírása: Az indiai történelem nagyon bonyolult, Indiát rengeteg hatás érte kívülről. Ezek a hatások beépültek az indiai ősi kultúrába amelynek következtében egy rendkívül gazdag és változatos kultúra jött létre.

india.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

India történelme
India történelme
http://hu.wikipedia.org/wiki/India_t%C3%B6rt%C3%A9nelme

A nemzeti lobogón a felső sáv sáfránysárga színű, az alsó zöld, a középső fehér. Ebben a mezőben egy tengerkék színű küllős kerék látható. A küllős kerék Asóka király jelvénye volt, aki a híres Maurja-dinasztiából származott, és az ő uralkodása alatt (i. e. 272-231) érte el a fénykorát az indiai Maghada Birodalom.

hu.wikipedia.org
Ázsia régen
Ázsia régen
http://www.terebess.hu/keletkultinfo/historia.html

A szó, India, tartalmát tekintve maga a térség története. Ma kettős értelemben használjuk: szűkebb értelemben az Indiai Köztársaság rövid neveként, tágabban a Himalájától délre elterülő, négy és fél millió négyzetkilométernyi földrajzi térséget jelenti. A térségben - Srí Lankától eltekintve - öt modern állam él: az Indiai Köztársaság, Pakisztán, Banglades, Nepál és Bhután.

www.terebess.hu
Időtlen történelem
Időtlen történelem
http://www.tattva.hu/index.php?tattva=cikk&id=12

Aşţa Sakhī devī dāsī (Szabó Csilla): Időtlen történelem - avagy a purāņikus idő.

www.tattva.hu
Bombay
Bombay
http://www.amrita-it.com/india/bombay11.htm

A kasztrendszerrel ismerkedés természetesen elvezetett India népeihez, a lakosság eredetének és összetételének tanulmányozásához. Megkísérlem tömören összefoglalni az ebbéli ismereteimet.

www.amrita-it.com
Oldal leírása
india.wyw.hu: India történelme, indiai szokások, táncok, konyha, kutatók. Hinduizmus, buddhizmus, brahmanizmus, kasztrendszer. Utazás indiába, ahimszá. Romák indiai eredete, történelmi személyiségek, politikusok.
Gyűjteményünkben 265 válogatott India témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 265 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 6144