Szomszédos országok > India - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Szomszédos országok > 5 weboldal. Kategória leírása: A szomszédos országok közül néhány a korábbi Indiából szakadt ki, elsősorban vallási okok miatt.

india.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Pakisztán
Pakisztán
http://hu.wikipedia.org/wiki/Pakiszt%C3%A1n

Pakisztán, teljes nevén a Pakisztáni Iszlám Köztársaság dél-ázsiai állam. Területe Magyarországénál több mint nyolc és félszer nagyobb; a világ hatodik legnépesebb országa. Nyugaton Afganisztán és Irán, keleten India, északkeleten, egy rövidebb szakaszon pedig Kína határolja.

hu.wikipedia.org
Banglades
Banglades
http://hu.wikipedia.org/wiki/Banglades

Banglades egy Dél-Ázsiai ország, mely Indiával és Mianmarral határos.

hu.wikipedia.org
Mianmar
Mianmar
http://hu.wikipedia.org/wiki/Mianmar

Mianmar (hiv.: Mianmari Államszövetség, korábban Burma) állam Délkelet-Ázsiában, az indiai szubkontinens és az Indokínai-félsziget közötti területen.

hu.wikipedia.org
Kína
Kína
http://www.vilaglato.hu/Azsia/kina_home.html

Kína nem egyszerűen egy ország, sokkal inkább egy különleges világ. Egyfelôl a hatalmas metropoliszok, az egymilliárd fôt meghaladó népesség, másfelôl az irodalmi alkotásokból ismert, végtelen, füves területek, a sivatagok, a szent hegycsúcsok, a bámulatba ejtô barlangok és a császárság korát idézô épületmaradványok.

www.vilaglato.hu
Bhután
Bhután
http://www.terebess.hu/keletkultinfo/majorosi.html

"Bhutan (Bhotan), független ország a Himalája K.-i részében, Tibet, Szikkim, Asszam és Bengal között. Területe34,000 km2, lakossága (1910) 250,000. Nagyrésze a Himalája magas gerincei között van, 7000 m.-nél magasabb csúcsokkal (Csomolari) 7298), csak D.-i része a hegység elővidéke, ahol a Bramaputrába siető folyóvizek mélyen bevágták völgyeiket; legnagyobbak a Monasz és Gaddavar.

www.terebess.hu
Oldal leírása
india.wyw.hu: India történelme, indiai szokások, táncok, konyha, kutatók. Hinduizmus, buddhizmus, brahmanizmus, kasztrendszer. Utazás indiába, ahimszá. Romák indiai eredete, történelmi személyiségek, politikusok.
Gyűjteményünkben 265 válogatott India témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 265 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 6144