Szomszédos országok > India - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Szomszédos országok > 5 weboldal. Kategória leírása: A szomszédos országok közül néhány a korábbi Indiából szakadt ki, elsősorban vallási okok miatt.
Szponzorált linkek
Mianmar
http://hu.wikipedia.org/wiki/Mianmar

Mianmar (hiv.: Mianmari Államszövetség, korábban Burma) állam Délkelet-Ázsiában, az indiai szubkontinens és az Indokínai-félsziget közötti területen.

Mianmar
Kína
http://www.vilaglato.hu/Azsia/kina_home.html

Kína nem egyszerűen egy ország, sokkal inkább egy különleges világ. Egyfelôl a hatalmas metropoliszok, az egymilliárd fôt meghaladó népesség, másfelôl az irodalmi alkotásokból ismert, végtelen, füves területek, a sivatagok, a szent hegycsúcsok, a bámulatba ejtô barlangok és a császárság korát idézô épületmaradványok.

Kína
Pakisztán
https://hu.wikipedia.org/wiki/Pakiszt%C3%A1n

Pakisztán, teljes nevén a Pakisztáni Iszlám Köztársaság dél-ázsiai állam. Területe Magyarországénál több mint nyolc és félszer nagyobb; a világ hatodik legnépesebb országa. Nyugaton Afganisztán és Irán, keleten India, északkeleten, egy rövidebb szakaszon pedig Kína határolja.

Pakisztán
Bhután
https://terebess.hu/keletkultinfo/majorosi.html

"Bhutan (Bhotan), független ország a Himalája K.-i részében, Tibet, Szikkim, Asszam és Bengal között. Területe34,000 km2, lakossága (1910) 250,000. Nagyrésze a Himalája magas gerincei között van, 7000 m.-nél magasabb csúcsokkal (Csomolari) 7298), csak D.-i része a hegység elővidéke, ahol a Bramaputrába siető folyóvizek mélyen bevágták völgyeiket; legnagyobbak a Monasz és Gaddavar.

Bhután
Banglades
https://hu.wikipedia.org/wiki/Banglades

Banglades egy Dél-Ázsiai ország, mely Indiával és Mianmarral határos.

Banglades
Hirdetések
Oldal leírása
india.wyw.hu: India történelme, indiai szokások, táncok, konyha, kutatók. Hinduizmus, buddhizmus, brahmanizmus, kasztrendszer. Utazás indiába, ahimszá. Romák indiai eredete, történelmi személyiségek, politikusok.
Gyűjteményünkben 224 válogatott India témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 224 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 5456