Hinduizmus, hindu vallás > India - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Hinduizmus, hindu vallás > 7 weboldal. Kategória leírása: A hinduizmus fogalmát nehéz pontosan megfogalmazni, ez a vallás annyira bonyolult és összetett.

india.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Egy kis hinduizmus
Egy kis hinduizmus
http://www.siwwwa.hu/hu/egy_kis_hinduizmus.html

A közhiedelemmel ellentétben Síva, a hindu mitológia félistene nem nő, hanem férfi. Az istenség egyszerre jelképezi a mindenség teremtő és pusztító erőit.

www.siwwwa.hu
Hinduizmus
Hinduizmus
http://hu.wikipedia.org/wiki/Hinduizmus

A hinduizmus gyakorlatilag definiálhatatlan, a történelem során szervesen kifejlődött indiai vallási rendszer, amely napjainkban is fejlődik. A kanonikus hinduizmusban jelentős tényezőt képviselnek Sankara i. sz. 800 körül kidolgozott tanai, amelyekre befolyással volt a buddhizmus és az iszlám is. Vallástörténeti szempontból a hinduizmust a bráhmanizmus – India ókori vallási irányzata – megreformált változatának tekintjük, amely az indiai társadalom felső rétegének támogatásával, részben a buddhizmus ellen jött létre.

hu.wikipedia.org
A hinduizmusról
A hinduizmusról
http://www.terebess.hu/keletkultinfo/lexikon/hinduiz.html

Hitvilág, vallási gyakorlatok és társadalmi-vallási intézmények összessége, amely a hindu népek csoportjának sajátja. Hinduk mindenekelőtt Indiában, továbbá Pakisztán, Banglades, Srí Lanka, Nepál és Sikkim egyes részein élnek, de vannak közösségeik a világ más tájain is. A hinduizmus a brahmanizmusból fejlődött ki, annak az ősi indoeurópai népnek a vallásából, amely Indiát a Kr. e. II. évezredben elfoglalta.

www.terebess.hu
A hinduizmus
A hinduizmus
http://www.apologia.hu/religion/hin-intro.html

A "hindu" szó a perzsáktól ered, akik az ókori Perzsiát Indiától elválasztó "Indus" folyó (Szindhu) torzan kiejtett (Hindu) nevéről nevezték el a folyón túli területnek lakosságát.

www.apologia.hu
Az örök törvény vallása
Az örök törvény vallása
http://www.nagyutazas.hu/magyar/magazin/article.php?id=193

Az India területéről származó hinduizmus - a judaizmus mellett - a legrégibb, máig is élő vallás, amely négyezer éves múltra tekinthet vissza, és amelyet a hinduk szanátana dharmának, vagyis "az örök törvény vallásának" neveznek.

www.nagyutazas.hu
Az emberi természet
Az emberi természet
http://www.harmonet.hu/cikk.php?alrovat=257&cikkid=812&rovat=40

Swami Vivekananda szerint a Védák filozófiájának legnagyobb része, amelyet Vedanta-nak nevezünk, az ember Isteni természetét magyarázza.

www.harmonet.hu
Hinduizmus - Lexikon
Hinduizmus - Lexikon
http://www.kislexikon.hu/hinduizmus_a.html

India vallásában és filozófiájában a középkortól az újkorig uralkodó nézetek összessége, a Visnu és Siva istenek tiszteletén alapuló vallások.

www.kislexikon.hu
Oldal leírása
india.wyw.hu: India történelme, indiai szokások, táncok, konyha, kutatók. Hinduizmus, buddhizmus, brahmanizmus, kasztrendszer. Utazás indiába, ahimszá. Romák indiai eredete, történelmi személyiségek, politikusok.
Gyűjteményünkben 265 válogatott India témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 265 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 6144