Hegy, hegyek Indiában > India - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Hegy, hegyek Indiában > 3 weboldal. Kategória leírása: India nem szűkölködik természeti szépségekben, így hegyekben sem.

india.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Meru-hegy
Meru-hegy
http://hu.wikipedia.org/wiki/Meru-hegy

A Meru-hegy (szanszkrit nyelven: m., मेरु, meru) vagy Szumeru-hegy, tibeti nevén Rirab, azaz „Hatalmas Hegy”[1] mítoszok alkotta vidék, a dzsainizmusban, a hindu és a buddhista kozmológiában az Univerzum központja, a világ tengelye, az istenek lakóhelye. A nap, a hold, a csillagok, az égitestek mind körötte forogtak. A végtelenül magas Meru-hegy a mindenség kezdete és vége. A Meru a stabilitást jeleníti meg és mint a „szent tér” attribútuma, szimbolikus átjáró a létezés mitológiai síkjai között. A teremtett világ keletkezése óta létezik, belőle fakad a természet, a termékenység, a bőség – a férfierő jelképe, vagy tápláló istennők lakhelye.

hu.wikipedia.org
Az érintetlen Ladakh
Az érintetlen Ladakh
http://origo.hu/utazas/20061005avilag.html?pIdx=1

Hatezer méter magas hegyek, valószerűtlenül kék égbolt, sebesen rohanó hegyi folyók és megannyi több száz éves buddhista kolostor.

origo.hu
Legmagasabb hegycsúcsa
Legmagasabb hegycsúcsa
http://jeindia.hu/index.php/quotes/447

India legmagasabb hegycsúcsa a 8616 méteres K2, avagy Godwin Austen – a Föld második legmagasabb csúcsa. (A világelső Csomolungma Nepál és Tibet határán magasodik.)

jeindia.hu
Oldal leírása
india.wyw.hu: India történelme, indiai szokások, táncok, konyha, kutatók. Hinduizmus, buddhizmus, brahmanizmus, kasztrendszer. Utazás indiába, ahimszá. Romák indiai eredete, történelmi személyiségek, politikusok.
Gyűjteményünkben 265 válogatott India témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 265 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 6144