India cikkek, írások > India - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: India cikkek, írások > 8 weboldal. Kategória leírása: Indiáról szó cikkek, írások gyűjteménye.

india.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Madhu Benoit írása
Madhu Benoit írása
http://www.c3.hu/scripta/lettre/lettre69/benoit.htm

Egyszer állok Indiához túl közel és túl távol tőle�, mondta V. S. Naipaul Indiához fűződő bonyolult viszonyáról, így foglalva össze egy mondatban a posztkoloniális identitás problémáit, és az egyéni és kollektív emlékezet közötti ellentmondásokat.

www.c3.hu
Füstölés határok nélkül
Füstölés határok nélkül
http://www.noimagazin.hu/article.php?articleid=1206

Ma már szinte bárhol hozzájuthatunk, egy illatos pálcához, amit füstölőnek nevezünk. Kellemes illatot varázsolhatunk a szobánkba bármikor. De tudjuk, hogy honnan is ered a füstölők gyújtása?

www.noimagazin.hu
Delhi és a déjà vu
Delhi és a déjà vu
http://www.gusto.hu/cikk.php?CIKK_ID=607

Delhi és a déjà vu - 1Ó-Delhi Daryaganj negyedében fél évszázada nyitotta meg kapuit a Moti Mahal névre keresztelt étterem. Népszerűségi indexe a Taj Mahaléval vetekszik. Az urbánus legenda szerint e szent helyen találták fel a tandoori csirkét, amely ma világszerte az indiai szubkultúra szinonimája.

www.gusto.hu
A függetlenségről
A függetlenségről
http://www.mult-kor.hu/cikk.php?article=18082

A húszas évek forrongása közepette emelkedett ki a következő időszak három jelentős politikusa: Dzsaváharlál Nehru, Mahátma Gandhi és Muhamed Dzsinna.

www.mult-kor.hu
Ganésa, az elefántfejű isten
Ganésa, az elefántfejű isten
http://www.erzsebetrosta.hu/index.php/Ganesa-az-elefantfeju-isten.html

Az indiaiak számára az egyik legszerencsésebb ómen egy elefánt váratlan megpillantása, ugyanis ez a hatalmas, ormányos növényevő Ganésa istenüket, vagyis a jó szerencsét, a sikert és az összes akadály leküzdését reprezentálja.

www.erzsebetrosta.hu
Az indiai kultúra nyomában
Az indiai kultúra nyomában
http://rs1.szif.hu/eltegyor/paragrafus/az%20ujsag/aprilis/india.htm

A világon minden nyolcadik ember indiai. India a világ szárazföldjének 2.2%-át foglalja el, ezen a földdarabon él az emberiség kb. 20%-a. A vallásról, politikáról és államról való gondolkodás kezdetei visszanyúlnak az ókori kelet birodalmaiba, Kínába, Indiába. Mivel azonban az európai gondolkodókra a keleti filozófia és vallás nem, vagy csak igen kevéssé volt hatással, kevésbé is ismertek mint pl. a nagy ókori görögök. Ezen cikksorozat célja az indiai kultúrának és gondolkodásnak a lehetőségekhez képest legszélesebb, de a bőséges kínálathoz képest terjedelmi okokból sajnos csak vázlatos bemutatása. A cikksorozat felöleli az indoárja kultúrától kezdődően a nagy reformgondolkodókon át a hinduizmus és kasztrendszer, valamint az indiai jog területeit.

rs1.szif.hu
Madurai, az édes hely
Madurai, az édes hely
http://www.startutazas.hu/fx_comment/iguassu/fx_action/more_cikk/fx_nid/46/f ...

Egészen a XIV. századig Dél-India Pándja uralkodóinak székvárosa volt, akik a mûvészet nagy támogatói voltak, õk tették a várost a tamil birodalom központjává. Õk hagyták az utókorra a híres Meenakshi templomot, mellyel a félnapos város- nézés keretein belül megismerkedhetnek.

www.startutazas.hu
Indiába mennek a Magyar Virtuózok
Indiába mennek a Magyar Virtuózok
http://www.zene.hu/cikkek/cikk.php?id=6788

Egyhetes turnéra Indiába utazik március 8-án a Magyar Virtuózok Kamarazenekar és Szenthelyi Miklós (képünkön) hegedűművész.

www.zene.hu
Oldal leírása
india.wyw.hu: India történelme, indiai szokások, táncok, konyha, kutatók. Hinduizmus, buddhizmus, brahmanizmus, kasztrendszer. Utazás indiába, ahimszá. Romák indiai eredete, történelmi személyiségek, politikusok.
Gyűjteményünkben 265 válogatott India témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 265 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 6144