India cikkek, írások > India - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: India cikkek, írások > 6 weboldal. Kategória leírása: Indiáról szó cikkek, írások gyűjteménye.
Szponzorált linkek
Madhu Benoit írása
http://www.c3.hu/scripta/lettre/lettre69/benoit.htm

Egyszer állok Indiához túl közel és túl távol tőle�, mondta V. S. Naipaul Indiához fűződő bonyolult viszonyáról, így foglalva össze egy mondatban a posztkoloniális identitás problémáit, és az egyéni és kollektív emlékezet közötti ellentmondásokat.

Madhu Benoit írása
Ganésa, az elefántfejű isten
http://www.erzsebetrosta.hu/index.php/Ganesa-az-elefantfeju-isten.html

Az indiaiak számára az egyik legszerencsésebb ómen egy elefánt váratlan megpillantása, ugyanis ez a hatalmas, ormányos növényevő Ganésa istenüket, vagyis a jó szerencsét, a sikert és az összes akadály leküzdését reprezentálja.

Ganésa, az elefántfejű isten
Az indiai kultúra nyomában
http://rs1.szif.hu/eltegyor/paragrafus/az%20ujsag/aprilis/india.htm

A világon minden nyolcadik ember indiai. India a világ szárazföldjének 2.2%-át foglalja el, ezen a földdarabon él az emberiség kb. 20%-a. A vallásról, politikáról és államról való gondolkodás kezdetei visszanyúlnak az ókori kelet birodalmaiba, Kínába, Indiába. Mivel azonban az európai gondolkodókra a keleti filozófia és vallás nem, vagy csak igen kevéssé volt hatással, kevésbé is ismertek mint pl. a nagy ókori görögök. Ezen cikksorozat célja az indiai kultúrának és gondolkodásnak a lehetőségekhez képest legszélesebb, de a bőséges kínálathoz képest terjedelmi okokból sajnos csak vázlatos bemutatása. A cikksorozat felöleli az indoárja kultúrától kezdődően a nagy reformgondolkodókon át a hinduizmus és kasztrendszer, valamint az indiai jog területeit.

Az indiai kultúra nyomában
Madurai, az édes hely
http://www.startutazas.hu/fx_comment/iguassu/fx_action/more_cikk/fx_nid/46/f ...

Egészen a XIV. századig Dél-India Pándja uralkodóinak székvárosa volt, akik a mûvészet nagy támogatói voltak, õk tették a várost a tamil birodalom központjává. Õk hagyták az utókorra a híres Meenakshi templomot, mellyel a félnapos város- nézés keretein belül megismerkedhetnek.

Madurai, az édes hely
Indiába mennek a Magyar Virtuózok
https://zene.hu/cikkek/cikk.php?id=6788

Egyhetes turnéra Indiába utazik március 8-án a Magyar Virtuózok Kamarazenekar és Szenthelyi Miklós (képünkön) hegedűművész.

Indiába mennek a Magyar Virtuózok
A függetlenségről
https://mult-kor.hu/cikk.php?id=18082

A húszas évek forrongása közepette emelkedett ki a következő időszak három jelentős politikusa: Dzsaváharlál Nehru, Mahátma Gandhi és Muhamed Dzsinna.

A függetlenségről
Hirdetések
Oldal leírása
india.wyw.hu: India történelme, indiai szokások, táncok, konyha, kutatók. Hinduizmus, buddhizmus, brahmanizmus, kasztrendszer. Utazás indiába, ahimszá. Romák indiai eredete, történelmi személyiségek, politikusok.
Gyűjteményünkben 224 válogatott India témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 224 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 5456