Buddhizmus, buddhisták > India - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Buddhizmus, buddhisták > 9 weboldal. Kategória leírása: Az eredeti buddhizmus inkább egyfajta világnézet, csak a későbbiekben vált vallássá.

india.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Buddhizmus - Wikipédia
Buddhizmus - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Buddhizmus

A buddhizmus filozófiai, illetve gyakorlat-alapú világnézet, amely bizonyos országokban vallási irányzatok kialakulását eredményezte. Az i. e. 6. században jött létre Indiában, s elsősorban azoknak a körében terjedt, akik a hinduizmus által szentesített kasztrendszer ellen tiltakoztak.

hu.wikipedia.org
Természet és buddhizmus
Természet és buddhizmus
http://terebess.hu/keletkultinfo/termeszet.html

Már kétezer-ötszáz évvel ezelőtt, amikor még a Föld természeti kincsei romlatlan szépségükben pompáztak, a Sákjamuni Buddha megfogalmazta természettel kapcsolatos etikai nézeteit. A környezetre vonatkozó tanításai olyan morális viselkedésrendszernek a részét képezték, amely a létezés szenvedésének megszüntetését a magas szintű koncentrációra alapozott moralitásban keresi. Ez a minden szándékot, mozdulatot és gondolatot átható erkölcsiség mutatta az utat a természet méltánylása és teljes elfogadása felé. Ez a személet olyan életmódot igényel, amelyben az emberek számára minden élőlény és természeti képződmény szenvedésének csökkentése és igényeik elfogadása válik a fő célkitűzéssé.

terebess.hu
Pozitiv Buddhizmus
Pozitiv Buddhizmus
http://buddhista.info/

E honlaphoz fórum is tartozik. A Pozitiv Buddhizmus Fórumának tagsága egy virtuális Dharmacakrapravartana Samagama (Dharma-kerék Forgató Gyülekezet), mely a Buddha legfelsőbb tanításai tanulmányozására és annak propagálására, tanítására jött létre.

buddhista.info
A buddhizmus Magyarországon
A buddhizmus Magyarországon
http://www.gerlo.hu/hvall/enci/magyarbuddha.html

Körösi Csoma Sándor a "Magyar Bodhiszattva" t. Phyi-Glin-gi grwa-pa j. Csoma Bosatsu, vietnami Bo-tat Csoma A honfoglalás elõtt,a népvándorlás korában ázsiai eredetû nomád népek éltek Magyarország területén, köztük a legjlentõsebbek a hunok voltak. Régészeti leletek kerültek elõ ebbõl a korból buddhista (svastika) motívumokkal.

www.gerlo.hu
Buddhizmus ma
Buddhizmus ma
http://www.buddhizmusma.ro/

Buddha Indiában született körülbelül 2560 évvel ezelött, királyi család sarjaként egy magasan fejlett kultúrájú társadalomban. A fiatal herceg rendkívül kiváltságos körülmények között nött fel, egészen 29 éves koráig csak az élet kellemes oldalát ismerte.

www.buddhizmusma.ro
Ki volt Buddha?
Ki volt Buddha?
http://www.targu-secuiesc.budism-caleadediamant.ro/websites/targu-secuiesc.b ...

A történelmi Buddha által megalapított világvallás, kezdetben puszta megvilágosító tan, későbbiekben pedig vallás. Eredetileg buddhista szerzetesek közösségét jelentette, mely lazán kapcsolódott a világi hívekhez.

www.targu-secuiesc.budism-caleadediamant.ro
A buddhizmusról
A buddhizmusról
http://vajtful.hu/archivum/276/buddhizmus.html

A buddhizmus a korai hinduizmus talajából nőtt ki két és fél évezreddel ezelőtt. Viszonylag gyorsan elterjedt egész Indiában, s már-már azzal fenyegette a brahminok vallását, hogy felülkerekedik rajta.

vajtful.hu
Összefoglalók, ismertetések és kivonatok
Összefoglalók, ismertetések és kivonatok
http://hu.shvoong.com/tags/buddhizmus/

Világvallás, amely különösen Ázsia népeinek történetében töltött és tölt be nagy szerepet. A buddhizmus Indiában jött létre...

hu.shvoong.com
Osho könyvek az Édesvíz Kiadótól
Osho könyvek az Édesvíz Kiadótól
http://webaruhaz.edesviz.hu/szerzo/Osho

Osho könyvek az Édesvíz Kiadótól. A legtöbb kötet kedvezményesen megvásárolható.

webaruhaz.edesviz.hu
Oldal leírása
india.wyw.hu: India történelme, indiai szokások, táncok, konyha, kutatók. Hinduizmus, buddhizmus, brahmanizmus, kasztrendszer. Utazás indiába, ahimszá. Romák indiai eredete, történelmi személyiségek, politikusok.
Gyűjteményünkben 265 válogatott India témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 265 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 6144