Buddhizmus, buddhisták > India - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Buddhizmus, buddhisták > 8 weboldal. Kategória leírása: Az eredeti buddhizmus inkább egyfajta világnézet, csak a későbbiekben vált vallássá.
Szponzorált linkek
Pozitiv Buddhizmus
http://buddhista.info/

E honlaphoz fórum is tartozik. A Pozitiv Buddhizmus Fórumának tagsága egy virtuális Dharmacakrapravartana Samagama (Dharma-kerék Forgató Gyülekezet), mely a Buddha legfelsőbb tanításai tanulmányozására és annak propagálására, tanítására jött létre.

Pozitiv Buddhizmus
A buddhizmus Magyarországon
http://www.gerlo.hu/hvall/enci/magyarbuddha.html

Körösi Csoma Sándor a "Magyar Bodhiszattva" t. Phyi-Glin-gi grwa-pa j. Csoma Bosatsu, vietnami Bo-tat Csoma A honfoglalás elõtt,a népvándorlás korában ázsiai eredetû nomád népek éltek Magyarország területén, köztük a legjlentõsebbek a hunok voltak. Régészeti leletek kerültek elõ ebbõl a korból buddhista (svastika) motívumokkal.

A buddhizmus Magyarországon
Buddhizmus ma
http://www.buddhizmusma.ro/

Buddha Indiában született körülbelül 2560 évvel ezelött, királyi család sarjaként egy magasan fejlett kultúrájú társadalomban. A fiatal herceg rendkívül kiváltságos körülmények között nött fel, egészen 29 éves koráig csak az élet kellemes oldalát ismerte.

Buddhizmus ma
Ki volt Buddha?
http://www.targu-secuiesc.budism-caleadediamant.ro/websites/targu-secuiesc.b ...

A történelmi Buddha által megalapított világvallás, kezdetben puszta megvilágosító tan, későbbiekben pedig vallás. Eredetileg buddhista szerzetesek közösségét jelentette, mely lazán kapcsolódott a világi hívekhez.

Ki volt Buddha?
A buddhizmusról
http://vajtful.hu/archivum/276/buddhizmus.html

A buddhizmus a korai hinduizmus talajából nőtt ki két és fél évezreddel ezelőtt. Viszonylag gyorsan elterjedt egész Indiában, s már-már azzal fenyegette a brahminok vallását, hogy felülkerekedik rajta.

A buddhizmusról
Buddhizmus - Wikipédia
https://hu.wikipedia.org/wiki/Buddhizmus

A buddhizmus filozófiai, illetve gyakorlat-alapú világnézet, amely bizonyos országokban vallási irányzatok kialakulását eredményezte. Az i. e. 6. században jött létre Indiában, s elsősorban azoknak a körében terjedt, akik a hinduizmus által szentesített kasztrendszer ellen tiltakoztak.

Buddhizmus - Wikipédia
Természet és buddhizmus
https://terebess.hu/keletkultinfo/termeszet.html

Már kétezer-ötszáz évvel ezelőtt, amikor még a Föld természeti kincsei romlatlan szépségükben pompáztak, a Sákjamuni Buddha megfogalmazta természettel kapcsolatos etikai nézeteit. A környezetre vonatkozó tanításai olyan morális viselkedésrendszernek a részét képezték, amely a létezés szenvedésének megszüntetését a magas szintű koncentrációra alapozott moralitásban keresi. Ez a minden szándékot, mozdulatot és gondolatot átható erkölcsiség mutatta az utat a természet méltánylása és teljes elfogadása felé. Ez a személet olyan életmódot igényel, amelyben az emberek számára minden élőlény és természeti képződmény szenvedésének csökkentése és igényeik elfogadása válik a fő célkitűzéssé.

Természet és buddhizmus
Összefoglalók, ismertetések és kivonatok
http://hu.shvoong.com/tags/buddhizmus/

Világvallás, amely különösen Ázsia népeinek történetében töltött és tölt be nagy szerepet. A buddhizmus Indiában jött létre...

Összefoglalók, ismertetések és kivonatok
Hirdetések
Oldal leírása
india.wyw.hu: India történelme, indiai szokások, táncok, konyha, kutatók. Hinduizmus, buddhizmus, brahmanizmus, kasztrendszer. Utazás indiába, ahimszá. Romák indiai eredete, történelmi személyiségek, politikusok.
Gyűjteményünkben 224 válogatott India témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 224 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 5456